Titular notícies

A quina altra professió associaries la Resolució de conflictes?




"Un estudi realitzat als Estats Units conclou que les professions més gratificants comparteixen el lliurament als altres per damunt del salari"

El treball de sacerdot encapçala la llista dels 10 llocs de treball "MÉS FELIÇOS" que ha confeccionat després d'un estudi el Centre Nacional d'Investigació d'Opinió de la Universitat de Chicago i del qual es fa ressò Stephen Denning a la revista Forbes i que recollia al mes de novembre el diari El País.

Gairebé totes les professions considerades més gratificants comparteixen dues característiques: els lliurament als altres i una baixa remuneració econòmica en comparació amb altres activitats laborals.

En aquesta classificació, els primers llocs els ocupen hi ha sacerdots i bombers. Un 80% d'ells afirma sentir-se "molt satisfet" amb la seva tasca, ja que implica ajudar a la gent.

Completen el podi dels fisioterapeutes, també per la seva tasca en favor dels altres, i perquè possibiliten la "interacció social".

El quart lloc l'ocupen els escriptors. Encara que la remuneració que reben per les seves creacions sol ser regularment baixa, l'"autonomia" que dóna el plasmar sobre un paper en blanc les idees sorgides de la pròpia ment genera felicitat, apunten els autors de l'estudi.

El cinquè lloc és per als professors d'educació especial. El sou anual mitjà d'aquest professionals està situat per sota dels 50.000 dòlars (gairebé 37.000 euros), fet que es compensa perquè és una professió molt gratificant.

Els segueixen els mestres, tot i les retallades en l'ensenyament i la conflictivitat en algunes aules. Aquest treball, diu l'estudi, continua atraient joves idealistes, encara que un 50% dels nous professors abandonen abans dels cinc anys d'exercici.

Ser artista, com a escultor o pintor, també reporta una gran satisfacció, tot i les dificultats per viure d'això. També ser psicòleg. Aquest gremi "pot ser capaç o no de resoldre els problemes de la gent, però sembla que ells han aconseguit solucionar els seus", assenyala la investigació.

El 65% dels venedors de serveis financers diuen que són feliços amb la funció que exerceixen, la qual cosa podria ser deguda, suggereix l'estudi, al fet que alguns d'ells guanyen més de 90.000 dòlars a l'any (66.500 euros) per una mitjana de 40 hores a la setmana en un confortable ambient d'oficina.

Tanquen la llista dels operaris de maquinària pesada, per als qui manejar excavadores, grues o càrregues pot ser divertit. Amb més demanda que oferta, i en aquests temps que corren, es declaren feliços.

Aquest llistat contrasta amb els 10 treballs "MÉS ODIATS", segons una informació de la cadena CNBC basada en una enquesta realitzada aquest any a centenars de milers de treballadors que cita Forbes, ja que són precisament els més ben pagats i els que compten amb un major reconeixement social. Es tracta, de més a menys, dels de director de tecnologia de la informació, director de vendes i màrqueting, product manager, desenvolupador web, tècnic especialista, tècnic d'electrònica, secretari jurídic, analista de suport tècnic, maquinista i gerent de màrqueting .

 

Últimes Notícies

Amb el suport  
 
Col·labora:    

 
Ajuntament de Girona






 CNSA


 


 Consorci Acció Social de la Garrotxa