Titular notícies

Dijous 20 Desembre 2012
Xavier Pastor."Conflicte Públic. 30 articles breus sobre la Resolució de Conflictes". 2012. Etervisual. (conté articles elaborats conjuntament amb l'Eduard Carrera)

Conflicte PúblicObra guanyadora del Premi Civisme 2014 en la modalitat d'assaig, aquest llibre és el primer a casa nostra que aborda i tracta exclusivament el Conflicte públic i ofereix claus i processos per a la seva gestió i resolució.

Aquesta publicació recull un conjunt d’articles de premsa on s’expliquen de forma atractiva i pedagògica conflictes públics, i, a la vegada, es comenten i s’apliquen formules provades per a la seva gestió i Resolució positiva i amb èxit.

Els trenta articles d’aquest llibre tracten conflictes públics, des de la seva triple vessant: 1) problemes que impliquen o afecten a les persones com a  ciutadans; 2) situacions i fets que reclamen una resposta des dels governs i les administracions públiques, com a garants i responsables de la seguretat i l’estabilitat socials; i 3) esdeveniments i declaracions d’assumptes conflictius que s’informen en els mitjans de comunicació, que esdevenen i es fan públics.

Comprar en versió KINDLE
Comprar en versió TABLETA i ordinador


Xavier PastorXavier Pastor
Politòleg i conflictòleg. Director del Postgrau de Resolució de Conflictes Públics i Mediació Comunitària de la UdG (Fundació UdG). Autor i coautor de diferents investigacions a Catalunya i de llibres: Guia pràctica de la gestió de conflictes en el teixit associatiu i de voluntariat (2006); Mediació Comunitària i Gestió Alternativa de Conflictes. De las experiencies a la bones pràctiques (2007). Conflictes i Conflictologia (2008). Materials del Llibre Blanc de la Mediació a Catalunya (2009). Col·laborador docent de diferents Masters d'altres Universitats i Escoles de Postgrau. Articulista d'opinió al Diari de Girona i d'El Periódico de Catalunya. Fundador i soci d'IdealSolucions.



Eduard CarreraEduard Carrera
Economista i conflictòleg. Mediador i facilitador comunitari a Olot. Coordinador del Diploma de Postgrau de Resolució de Conflictes Públics i Mediació Comunitària de la Universitat de Girona (Fundació UdG). Fundador i soci d'IdealSolucions





 

Diumenge 4 Novembre 2012
Roger Fisher, Elizabeth Kopelman i Andrea Kupfer. Más allá de Maquiavelo. Gránica. 1996.

Mas alla de MaquiaveloEl conflicto es una industria en crecimiento. Mientras el mundo avanza hacia una mayor integración en muchas áreas, en otras irrumpen nuevos problemas y se originan nuevos temas de confrontación: guerras comerciales, conflictos étnicos o nacionales, crisis de refugiados, cuestiones sobre el medio ambiente.

¿Qué hacer frente a este problema? Más allá del Maquiavelo ofrece un enfoque claro y sólido para enfrentar conflictos de toda clase. Roger Fisher, el internacionalmente reconocido experto en negociación, y dos de sus más estrechas colaboradoras, Elizabeth Kopelman y Andrea Kupfer Schneider, nos ofrecen un procedimiento paso a paso para desenvolvernos frente a los complejos problemas que nos ofrece nuestro mundo.




 

Dissabte 14 Juliol 2012

David Brooks. El animal Social. Barcelona. Ediciones B.2012

El Animal SocialAquesta és la història de com es produeix l'èxit. Es tracta a través de la vida d'una parella: com creixen, avancen, retrocedeixen i triomfen. A partir de la gran i nova quantitat de coneixements sobre el cervell humà que s'ha obtingut. Resulta que la ment inconscient és «la major part» de la ment. És el terreny de les emociones, les intuiciones, les tendencies, els desigs, les predisposicions genétiques, dels trets de la personalitat i de les normes socials, allí on es forma el caràcter i on es prenen les decisions més importants de la vida.

Aquests descobriments científics i el pes de les emocions és molt present, per exemple, en la gestió i resolució de conflictes, en la política i en les campanyes electorals, etc.







David BrokksDavid Brooks
David Brooks és columnista i articulista del New York Times. Ha estat redactor en cap del Weekly Standard i col·laborador a Newsweek i Atlantic Monthly, i també és comentarista setmanal en PBS NewsHour. És autor del best seller "Bobos en el paraíso: ni hippies ni yuppies: un retrato de la nueva clase triunfadora" i de "On Paradise Drive: How We Live Now (And Always Have) in the Future Tense".

Més informació sobre l'autor:
Entrevista de Marc Bassat a David Brooks amb el títol "Política y Emoción" al Blog de La Vanguardia.





Dijous 3 Maig 2012
Capità de la meva vidaUn dia, Lluís Pastor va decidir que volia escriure un full de ruta per a la seva vida. Tenia clars els objectius, però no sabia com posar-s'hi. Els llibres d'autoajuda no s'ajustaven al seu perfil, no eren pràctics i tampoc li oferien el que necessitava. Va decidir construir el seu propi pla de vida basant-se en allò que més bé sabia fer: un pla estratègic empresarial.

"Ahir vaig acabar el meu nou pla estratègic i avui m'he llevat renovat. Sí, és així. Tinc la sensació de tenir un nou encàrrec per als propers anys. I tinc també la sensació d'haver tancat una etapa i d'estar en els primers minuts de l'etapa nova. És una sensació que em resulta estimulant."






Lluís PastorLluís Pastor (Barcelona, 1968)
Professor de Comunicació i seguidor dels sofistes. Doctor en Periodisme per la Universitat Ramon Llull i titulat en Direcció d’Empreses per IESE, ha exercit de directiu i ha fet i fa de professor a la Universitat Oberta de Catalunya i a la Universitat Ramon Llull. Actualment també dirigeix els estudis de Ciències de la Informació i de la Comunicació de la Universitat Oberta de Catalunya. Ha escrit, entre d’altres llibres, Retòrica Exprés (2007), Escriptura sexy (2008), Parla’m i seré feliç (2008) i Si un lleó entrés en uns grans magatzems (2010).



 

Dimecres 1 Febrer 2012
Roger Fisher i Daniel Shapiro."Las emociones en la negociación". 2007. Ediciones Granica

Una de les principals dificultats que ens podem trobar en el moment de desenvolupar un procés negociador són les emocions, les nostres i les de les persones que participen en aquest procés.

Les emocions tenen molt de poder: ens poden limitar, desviar els objectius i esdevenir un obstacle per poder continuar amb la negociació

Aquest llibre presenta i explica quins són les expectatives bàsiques que ha de treballar un bon negociador per poder crear emocions positives, constructives i útils que ens permetin afrontar amb garanties la negociació i millorar la relació entre les parts en el procés.

Els autors d'aquest llibre, experts negociadors, proposen centrar l'atenció i el treball en l'aplicació de les expectatives bàsiques en la pràctica negociadora per assolir l'èxit.
 

Sinopsi elaborada per Manel Salvador, alumne del postgrau en Resolució de Conflictes Públics i Mediació Comunitària de la UdG, 7a edició, 2011-2012


Roger FisherRoger Fisher
Especialista en negociació i gestió de conflictes. És coautor (amb William Ury) de "Obté el Sí", el llibre clàssic "basat en els interessos" de negociació, així com moltes altres publicacions. Després de la Segona Guerra Mundial va treballar en el Pla Marshall a París. Ha treballat com advocat al bufet Covington & Burling, argumentant diversos casos davant la Cort Suprema dels EUA i assessorant en diversos conflictes internacionals.
 
Daniel ShapiroDaniel Shapiro
Codirector del Projecte de Negociació Internacional de Harvard. Doctor en psicologia clínica i  especialista en psicologia de la negociació. Dirigeix ​​un projecte amb seu a Harvard amb la finalitat de desenvolupar estratègies psicològicament apropiades per atenuar la violència de caràcter ètnic-polític. Ha estat membre del cos docent de l'Escola d'Administració Sloan del Massachusetts Institute of Technology (MIT) i ensenya negociació a executius d'empresa i a diplomàtics.



 

Feed RSS de notícies

Amb el suport  
 
Col·labora:    

 
Ajuntament de Girona






 CNSA


 


 Consorci Acció Social de la Garrotxa