Titular notícies

Programa de la Jornada "El valor de la Mediació" 21 de gener de 2023



El proper dissabte 21 de gener de 2023 de 9.00 a 14 hores la Societat Catalana de la Conflictologia, la Universitat Oberta de Catalunya i la Fundació Universitat de Girona organitzen, per quart any consecutiu, la jornada en motiu del dia europeu de la Mediació amb el títol "El Valor de la Mediació".

Per als mediadors i mediadores, la Jornada computa com hores de formació continua pel Centre de Mediació.

FINALITAT DE LA JORNADA

Jornada dia europeu mediacio 2023

Els i les que ens dediquem a la Resolució de conflictes, sabem que la mediació té un valor incalculable. Però, pot ser que fins ara no hem estat capaços de saber calcular que pot fer la mediació per a les persones i per a la societat i que aquest sigui un dels nostres principals problemes?

I si ho sabem calcular, aleshores el problema és la forma de comunicar-ho? Periodistes i mitjans de comunicació afirmen que no saben res o molt poc de nosaltres i de la mediació, i, en conseqüència, tampoc la gent. I a les xarxes socials digitals? Malgrat esdevenir l'espai de comunicació i de debat, sembla que es parla una mica o gens de la resolució de conflictes. I malgrat tot, hi ha qui ens troben a faltar.

D’això volem parlar a la Jornada, per difondre aquest àmbit  coneixement i d’expertesa pràctica i aprofundir i donar resposta entre tots i totes a aquests i altres reptes.

La jornada parteix principalment de dos enfocaments: un de crític, per revisar el que sabem, el que diem, el què fem i com s’entén; i un altra d’optimista, per valorar els aspectes que ens apropen a la gent i es fan atractius i útils.

Les taules tindran format d'entrevista amb la finalitat de generar un debat amb mediadors i mediadores i  per mitjà de les aportacions en directe d'especialistes d'altres àmbits i periodistes, per videoconferència.

FORMAT DE LA JORNADA

En format de taules amb mediadors i mediadores, uns experts i experts i periodistes convidats, el moderador i/o la moderadora entrevistarà als convidats amb la finalitat de generar coneixement o obrir un debat sobre els reptes objecte de la jornada.

Entrevista inicial (de 09.00 a 10.00 hores)

La jornada s'inicia amb una entrevista a periodistes i acadèmics del món de la comunicació per saber què se sap sobre la mediació i la resolució de conflictes actualment i com podem fer per arribar al màxim de públic i quines són les qüestions, allò que més es valora, i on hauriem de posar l'accent en la nostra comunicació.
  • Jordi Busquet, doctor en sociologia, professor i responsable de la Xarxa de recerca CONinCOM (Conflicte, infància i comunicació) Universitat Ramon Llull.
  • Francesc-Marc Álvaro, Periodista i escriptor. Escriu a La Vanguardia, a El Temps i a Serra d'Or. Parla a RAC1.
  • Entrevista: Xavier Pastor, conflictòleg, politòleg i mediador.

Taules rodones

Després, hi ha tres taules rodones per seguir tractant sobre aquestes qüestions:

La Taula 1 (de 10.00 a 11.00 hores), a través dels mediadores i mediadors, tractarà d'esbrinar quines són les principals aportacions en la mediació i gestió de conflicte a la FAMÍLIA, amb els VEÏNS i VEÏNES, al BARRI, a la COMUNITAT en el sentit presencial de la paraula, però també a les XARXES SOCIALS DIGITALS.
  • Eduard Carrera, conflictòleg, mediador, professor i codirector del Postgrau de Resolució de Conflictes Públics i Mediació comunitària de la UdG.
  • Francesca Ferrari, mediadora i coordinadora de parentalitat.
  • Mon Tur, mediadora de família, advocada i coach, i especialitzada en divorci col·laboratiu.
  • Bàrbara Julve, periodista a RAC1
  • Joan Trias, periodista i presentador del programa "La Caravana" de Ràdio Estel.
  • Yolanda García, periodista del portal Newtral
  • Entrevista: Oscar Negredo, mediador i coordinador del servei de mediació comunitària de L'Hospitalet del Llobregat.

La Taula 2 (de 11.30 a 12.30 hores) es pregunta per aquells aspectes més importants de la mediació i la gestió de conflictes a LA FEINA, en les nostres realcions com a TREBALLADORS I TREBALLADORES, a les ORGANITZACIONS i com a PROFESSIONALS.
  • Carmen Gil, sòcia d’Open Up Barcelona
  • Vanessa Saura, advocada d’empresa de Pepsico.
  • Eva Rimbau, professora dels Estudis d'Economia i Empresa de la UOC
  • Carles Garcia Roqueta, President de la Societat Catalana de Mediació en Salut
  • Josep Callol, director del Diari de Girona
  • Oriol Puig, Sotsdirector del Diari de Girona
  • Entrevista: Natàlia Flores, mediadora i sòcia de Gira-ADR

La Taula 3 (de 12.30 a 13.30 hores) vol posar al damunt de la taula quines són els principals valors i beneficis d'aplicar la mediació i la gestió de conflictes  A L'ESPORT i a L'OCI, en concret en el nocturn que sembla d'entrada on es donen més conflictes o són més mediàtics.
  • Jordi Casajoana, mediador i membre de l'Institut Mediació Integral (IMI)
  • Montse Soler, conflictòloga, mediadora i coordinadora de serveis de mediació nocturna a Catalunya i professora UOC.
  • Alex Luna, periodista esportiu a Gol TV
  • Jordi Plà, director esportiu al club Bàsquet Girona
  • Javier Latorre, expert en dret i mediació esportiva i membre de Iusport
  • Gemma Tubert, periodista de l'Agència Catalana de Notícies
  • Lluís Torrents, co-director del club Razzmataz
  • Ramon Mas, secretari general del Gremi de Discoteques de Barcelona.
  • Entrevista: Josep Maria Corominas, mediador esportiu

2a ed. Premis Societat Catalana de Conflictologia i Cloenda (de 13.30 a 14.00 hores)

Per acabar la jornada, es farà entrega de la 2a edició dels premis "trajectòria professional" i "Innovació" de la Societat Catalana de la Conflictologia.
I finalment, Elisabeth Saltor, directora del Centre de Mediació de Catalunya de la Direcció general de Dret, Entitats Jurídiques i Mediació del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya realitzarà la cloenda de la Jornada.

Lloc:
  • Online: videoconferència Zoom (als inscrits i inscrites se'ls enviarà l'enllaç unes hores abans)

Preus i inscripció

Preu Inscripció general: 40 €
Preu inscripció col·legis professionals amb descompte: 35 €
Preu inscripció alumnes i exalumnes Màsters i Postgraus Resolució de Conflictes i Mediació: 30  €
Preu inscripció alumnes de graus universitaris i graus superiors: 25 €

Inscripció per mitjà del següent formulari:
Formulari inscripció Jornada "El Valor de la Mediació"


Publicacio Ahora o Nunca. Buenos tiempos para la mediaciónPublicació electrònica de la Jornada "Ara o Mai. Bons temps per a la mediació" del Dia Europeu de la Mediació 2022

Ja et post descarregar la publicació electrònica de la Jornada de l'any passat "Ara o Mai. Bons temps per a la mediació" que la Societat Catalana de la Conflictologia, la Fundació Universitat de Girona i els Estudis de Dret i Ciència política de la UOC van organitzar i celebrar el 21 de gener de 2022, en motiu del Dia Europeu de la Mediació.
https://resoluciodeconflictes.org/news/ca/2022/07/16/0001/publicacio-electronica-de-la-jornada-ara-o-mai-bons-temps-per-a-la-mediacio-del-dia-europeu-de-la-mediacio-2022









 

03/01/2023
Xavier Pastor
Últimes Notícies

Amb el suport  
 
Col·labora:    

 
Ajuntament de Girona






 CNSA


 


 Consorci Acció Social de la Garrotxa