Núm.
40

Avaluació meitat de cursAvaluació a meitat de curs

9,09 (nou coma zero nou sobre deu)

Recentment, una amiga seguidora a les xarxes socials digitals ens deia que quina "vista" vam tenir quan vam posar en marxa el Postgrau de Resolució de Conflictes Públics. Els conflictes de la nostra societat, pero sobretot producte de la crisi econòmica i de confiança actuals, mostren cada cop més la seva idoneïtat. Així, competències per afrontar i abordar les situacions conflictives són avui molt necessàries. L'avaluació a meitat de curs dels alumnes de la 8a edició subratlla l'aplicació professional i en el lloc del treball dels continguts del postgrau: la valoració ha estat de 9,09.


Natxo Tarrés


VÍDEO

Natxo Tarrés: La música, en un conflicte, ens pot facilitar espais de calma, tranquilitat, confiança i interiorització".

Natxo Tarrés, músic, músicoterapeuta i professor convidat al Postgrau de Resolució de Conflictes i Mediació Comunitària de la Universitat de Girona, ens explica quins són aquells principals aspectes de la música que ens poden ajudar a abordar, gestionar i resoldre pacíficament un conflicte, com una eina per a fer un viatge d'exploració interior de les persones i generar estat de calma, tranquil·litat i confiança.

 


Guia pràctica conflictes entitats

FORMACIÓ

CURS ONLINE DE GESTIÓ DE CONFLICTES I LES ORGANITZACIONS DEL TERCER SECTOR


Del 22 de febrer al 22 de març (la matrícula està oberta fins el 27 de febrer), s'ofereix la 4a edició d'aquest curs del mòdul 5 del Diploma de Postgrau en Resolució de Conflictes Públics dedicat a la Gestió de Conflictes a les organitzacions del Tercer Sector (associacions, fundacions i entitats de voluntariat).

Es tracta d'un curs online d'aproximació a les funcions i paper de les entitats en la gestió del conflicte públic, i que ofereix formules i procediments per a la prevenció i resolució dels conflictes que afecten a aquestes entitats. Es fa un seguiment docent i una avaluació contínuada.

Fitxa del curs
Organització: Fundació UdG: Innovació i Formació
Data d'inici: 22 de febrer
Data de finalització: al 22 de març
Horari: ONLINE (1 tema x setmana)
Matrícula: Fundació UdG
Lloc de realització: campus online de la Universitat de Girona
Preu: 150 €

Més informació






Eduard Carrera













Candidata Núria Perpinyà











A la recerca de la felicitat

PROJECTES

QUÈ FAN ELS NOSTRES ALUMNES?

Aquest és un nou espai del butlletí. Pretén difondre els projectes professionals dels alumnes que han passat pel postgrau.

Eduard Carrera és actualment el coordinador del Postgrau de Resolució de Conflictes Públics i Mediació Comunitària de la UdG. Va ser alumne de la 6a edició. El seu projecte de postgrau sobre "El cost dels conflictes pels administradors de finques: cap a un model més econòmic de resolució de conflictes" és pioner a Catalunya, no només per comptabilitzar el cost dels conflictes dels administrador de finques i dels propietaris, uns 74.280,58€ a l'any, sinó també per mostrar com els nous models de gestió i de Resolució són més ecònomicsPodeu llegir l'entrevista a la Revista Consell (administradors de finques) que li va fer l'Emanuela Carmenati, Vicepresidenta del tribunal arbitral de Girona (TAG).

Precisament, el proper 5 de març està prevista la presentació del projecte en una sessió de treball organitzada pel Col·legi d'Administrados de Finques de Girona a l'Hotel Carlemany.


LÍDERS MEDIADORS

Núria Perpinyà és la candidata de Ripoll al projecte Líders Mediadors i Mediadores. Aquesta candidata té el suport de l’Ajuntament de Ripoll. Aquest projecte potencia la sel·lecció de persones que tenen moltes vegades, sense adonar-se'n, un rol mediador en les seves comunitats per tal que puguin accedir a la formació especialitzada del postgrau que els permeti millorar aquestes habilitats i noves estratègies obrint-se un nou camí professional en aquest àmbit que reverteixi, amb la seva feina, en el municipi que els ha escollit.

El finançament per cursar aquests estudis s’aconsegueix a través del Teaming o sigui aportacions voluntàries d’un euro de persones individuals.


ESPAI MOMENTS (Banyoles)
Espai de moments organitza una xerrada amb el títol "A la Recerca de la Felicitat" a càrrec de Xavier Pastor. La xerrada-taller se centrarà en les possibilitats d'assolir felicitat individual i col·lectiva a través de saber resoldre problemes i conflictes, ja que com està demostrant la neurociència és en la capacitat de desfer la incertesa, d'ajudar-nos i ajudar els altres a sortir-se'n dels atzucacs, d'esvair malentesos, d'entendre's, de parlar, de dialogar, d'acordar i de trobar la millor solució per a tots i totes, ara i aquí".

La xerrada tindrà lloc el Divendres 15 de març a les 19:30 a la consulta de l'Espai Moments i la inversió és de 2€, les places són limitades.
Interessats contactar a: soniasala.info@gmail.com
 

Luces intermitentes










Cervell

NOTÍCIES

ARTICLES


Pampalluges (Diari de Girona)
"La felicitat ha passat de ser una utopia a esdevenir quasi una obligació, tant individualment, per a cadascun de nosaltres, com col·lectivament, promocionant-se des dels governs. Però es pot aconseguir? El sentit comú ens diu que de forma permanent, no. Com els llums de l'arbre de Nadal, la felicitat es reprodueix fent pampallugues.......Llegir més

Petites corrupcions (Diari de Girona)
"Malgrat no és l'esperit d'aquest article, en la corrupció hi ha maldat, com una forma de violència d'un pocs cap a la resta de la societat, saltant-se les regles en benefici propi, aprofitant-se de l'esforç dels altres, apropiant-se del que és públic, del bé comú. Però com es pot donar aquesta corrupció als ulls dels treballadors de l'administració?....." Llegir més

ENTREVISTES

"Augmentar la memòria incrementa la intel·ligència" (La Vanguardia)
Carmen Sandi, directora del laboratori de genètica de la conducta del Brain Mind Institute

"La meditación transforma el cerebro a largo plazo (La Vanguardia)
Are Holen, experto en estrés postraumático y creador de un método de meditación

 

La química de las relaciones











Conflicte Públic

LLIBRES

La química de les relaciones
Ferran Ramon Cortes

La química de las relaciones explora qué comportamientos en nuestras relaciones personales ayudan a cargar el platillo de lo bueno y qué comportamientos se acumulan en el platillo de lo malo. El objetivo es ayudar a la gente a que, a través de su comunicación, pueda entablar mejores relaciones con los demás y evitar así que las «cuentas corrientes emocionales» estén en números rojos con nuestra familia, nuestros amigos y nuestro entorno laboral.


Conflicte públic. 30 articles breus sobre la Resolució de Conflictes
Xavier Pastor

Primer llibre a casa nostra que aborda i tracta exclusivament el Conflicte públic. L'objectiu és oferir claus i processos per a la gestió i resolució d'aquesta tipologia de conflictes. Aquesta publicació recull un conjunt d’articles de premsa on s’expliquen de forma atractiva i pedagògica conflictes públics, i, a la vegada, es comenten i s’apliquen formules provades per a la seva gestió i Resolució positiva i amb èxit. Alguns articles s'han elaborat juntament amb l'Eduard Carrera.


 

Organitza  


Col·labora:    
Torroella de Montgri
iwith.org internet per ONGs  Responsabilitat Global
  Teaming