Titular notícies

Article d'opinió "L'autèntica batalla del Fornite"



Article d'opinió de Liliana Arroyo a El Periódico de Catalunya que analitza quins mecanismes fan servir els dissenyadors dels videojocs per tenir-nos "engantxats" al joc.

Si hi ha un videojoc que en aquests moments sigui polèmic és Fortnite i el seu Battle Royal. Des que va sortir al juliol no ha parat de trencar esquemes, i s’ha convertit en el joc gratuït més descarregat. Ha seduït més de 45 milions de jugadors i famosos influencers, fins al punt que han sorgit diverses peticions recollint firmes perquè es retiri del mercat per haver causat ruptures de parelles o condemnat adolescents al fracàs escolar. (...)

És innegable que els dissenyadors tenen molt estudiat què reté les persones jugant durant més estona, quina música els porta a arriscar més i en quin moment poden mostrar l’anunci de l’opció freemium perquè paguin. Aquesta és la funció dels estudis de mercat, tant si s’apliquen a botigues de roba com a marques de xocolata. Coneixent els mecanismes de com prenem decisions i què ens embogeix posen la temptació a les nostres mans. Però que hi caiguem o no és cosa nostra.


 
Llegir l'article sencer

 

Més sobre...: jocs , addicció , lluita , consum , vídeojocs , fortnite
Últimes Notícies

Amb el suport  
 
Col·labora:    

 
Ajuntament de Girona






 CNSA


 


 Consorci Acció Social de la Garrotxa