Titular notícies

Cinema: Com entrenar el teu drac (2010)



A continuació, us presentem una nova secció. En aquest cas us proposem pel·lícules de cinema o series de televisió i d'internet que us poden ajudar a abordar i tractar una situació conflictiva. Evidentment, en funció del conflicte, del context, de les persones implicades o de la seva situació, podem trobar una o altre pel·lícula com a recurs.
 
Com entrenar el teu dracCom entrenar el teu drac (2010). Chris Sanders i Dean DeBlois

Pel·lícula de Dreamworks Animation, basada en la sèrie de llibres de Cressida Cowell. Nominada el 2011 al millor film als Globus d'Or i als Òscar de Hollywood.

Berk és una illa ficticia habitada per vikings i atacada per dracs a la recerca de menjar. En un atac, Hipo, el protagonista, fa caure un drac molt temut anomenat Furia Nocturna, però ningú el creu. Tractant de demostrar-ho, surt a buscar-lo i el troba ferit i incapaç de volar. Hipo l'ajuda, fabricant-li una cua artificial i fent que torni a volar. S'inicia una amistat. El noi descobreix com són els dracs, i aprèn a entrenar-los, sense sotmetre'ls.

En aquesta pel·lícula es mostra com la informació, els vikings sobre els dracs, i una relació positiva, l'amistat d'Hipo amb Furia Nocturna, són decisives per superar el desconeixement dels uns i dels altres, eliminar la por i solucionar el conflicte sense la violència.


 

30/08/2014
Xavier Pastor
Últimes Notícies

Amb el suport  
 
Col·labora:    

 
Ajuntament de Girona






 CNSA


 


 Consorci Acció Social de la Garrotxa