Titular notícies

Coneixent d'aprop: Servei de Mediació Municipal de Rubí



Els alumnes de la 9a edició del Postgrau de Resolució de Conflictes Públics i Mediació Comunitària de la Universitat de Girona (Fundació UdG) visiten el Servei de Mediació Ciutadana de Rubí (Vallés Occidental)

Mediació a RubíEl passat 31 d'octubre de 2013, els i les alumnes de la 9a edició d'aquest postgrau van visitar les instal·lacions del Servei de Mediació Ciutadana de Rubí i van tenir l'oportunitat de conèixer les línies de treball, objectius i alguns dels casos més destacats de mediació i accions comunitàries de prevenció desenvolupades des del servei de la mà del mediador, Manel Salvador, i de la mediadora, Isabel Mesas. Tots dos han estat alumnes en el passat del Postgrau de la UdG (Fundacio UdG).

Aquest servei vinculat a l'acció comunitària del municipi ha aconseguit guanyar pes i ser més efectiu quan més present ha estat pels diferents serveis municipals que els hi derivin casos i pel mateix ciutadà quan ha sabut de la seva existència i treball. És a dir quan ha passat de ser vist com un servei de mediació únicament, per ser percebut com un servei de gestió de conflictes ciutadans i comunitaris.

En comparació amb d'altres ajuntaments que el seu dia van fer una aposta per a la creació d'aquests serveis i que ara, a causa de les reduccions pressupostàries, han deixat de prestar-los; a Rubí s'ha donat més visibilitat i més suport integrant-lo a l'àrea d'alcaldia. Precisament, el fet de situar-se en aquesta regidoria o àrea, i disposar d'un pressupost propi per aquests tipus de serveis o projectes són alguns dels indicadors bàsics que assenyalen si hi ha bona salut o no respecte la gestió de conflictes municipals i si es mantindrà o no el servei, tal com assenyalaven els tècnics en la sessió i com  s'explica en el llibre "La Mediació Comunitària i la Gestió Alternativa de Conflictes". De les experiències a les bones pràctiques" publicat l'any 2007 i en el que s'analitzen els factors que fan que aquests serveis es mantinguin o desapareixin.

A continuació reproduïm algunes de les imatges i missatges de la visita que es van publicar a les Xarxes Socials digitals, concretament pel Twitter i pel Facebook, durant el transcurs de la sessió.

Aquesta visita és una de les que es realitzen durant el postgrau a diferents serveis. El proper 28 de novembre està previst anar  a L'Hospitalet del Llobregat amb la presentació del servei a càrrec de l'Òscar Negredo, coordinador, exalumne i docent del postgrau, i més endavant, concretament al maig,  a Vic de la mà de Josep Armengol, docent del postgrau.

A més tenim la sort que aquests dos primers serveis avui estan coordinats i gestionats per mediadors i mediadores que han estat alumnes del Postgrau de la UdG.
 
Tuits Servei de Mediació de Rubí




























 

02/11/2013
Xavier Pastor
Últimes Notícies

Amb el suport  
 
Col·labora:    

 
Ajuntament de Girona






 CNSA


 


 Consorci Acció Social de la Garrotxa