Titular notícies

Curs SEMIPRESENCIAL de Gestió de Conflictes i Mediació per a Entitats








Voluntariat"Els ciutadans opinen que seria desitjable que les entitats tinguéssin més protagonisme en la resolució de problemes socials". (Estudi del Voluntariat a Catalunya, 2001).


 


 
detectar"La situació del voluntariat d'Acció Social a Espanya (Diagnòstic del 2011) mostra com les entitats tenen la capacitat de detectar i resoldre problemàtiques i conflictes".






conflictesentitats"Malgrat tot, aquestes entitats no estan exemptes de conflictes. Com s'ha de treballar per mantenir i augmentar aquesta potent funció social i la confiança dels ciutadans amb aquestes entitats?" (Guia pràctica de la gestió de conflictes al teixit associatiu)
 





Des del 26 d'abril al 24 de maig d'enguany, s'organitza aquest curs semipresencial (online i presencial) que ofereix competències bàsiques per a la gestió i la resolució de conflictes, concretament en l’anàlisi, abordatge, tractament dels que afecten a les entitats sense afany de lucre, sobretot internament, per exemple en els membres de la junta directiva o el voluntariat, i també d’aquells que es donen en la interacció amb d’altres agents i institucions.
 
Objectius:

- L’obtenció de formules i habilitats bàsiques per a la detecció, abordatge i intervenció en conflictes.

- El coneixement dels conflictes que afecten a les organitzacions sense afany de lucre.

- Anàlisi de l’aplicació de formules de gestió de conflictes i de la mediació a aquestes organitzacions, en funció de les seves característiques i interaccions, especialment entre els seus membres, els socis, els treballadors i les persones voluntàries.

Programa i Calendari

Es duran a terme 5 sessions, 2 sessions presencials i 3 online de 3 i 2 hores de duració, respectivament (12 hores)

Sessió 1. Aproximació i anàlisi dels conflictes.

Sessió 2. Fórmules i procediments d’intervenció: negociació, mediació, facilitació.

Sessió 3. Els conflictes a les organitzacions del tercer sector.

Sessió 4. La gestió i la prevenció de conflictes al teixit associatiu i de voluntariat: àmbits i casos.


Docents

Xavier PastorXavier Pastor
Politòleg, especialista i conferenciant en gestió i resolució de conflictes. Director del Postgrau de Resolució de Conflictes Públics i Mediació Comunitària de la Fundació UdG.Ex-Coordinador del Pla Nacional de l’Associacionisme i el Voluntariat de la Generalitat de Catalunya.




Eduard CarreraEduard Carrera
Economista, mediador i Postgrau en Resolució de Conflictes. Coordinador del Diploma de Postgrau en Resolució de Conflictes Públics i Mediació Comunitària de la UdG.





Núria PicornellNúria Picornell
Psicòloga i Postgrau en Resolució de Conflictes, especialista en conflictes a les entitats. Ha estat gerent i cap de projectes en associacions i fundacions de la demarcació de Barcelona.





Preu: Gratuït

Lloc:
Sessions presencials a: Torre Jussana- Centre de Serveis a les Associacions
Sessions online: http:campus.resoluciodeconflictes.org

04/04/2012
Xavier Pastor
Últimes Notícies

Amb el suport  
 
Col·labora:    

 
Ajuntament de Girona






 CNSA


 


 Consorci Acció Social de la Garrotxa