Titular notícies

Guia pràctica de gestió de conflictes al teixit associatiu i de voluntariat



Xavier Pastor et al. Guia pràctica de la gestió de conflictes al teixit associatiu. Barcelona. Editorial Mediterrània i CONFAVC. 2008.

Guia PràcticaAquesta guia elaborada a partir d'estudis sobre el sector i a partir de conflictes que es pordueixen en les entitats sense afany de lucre, està dividida en 3 parts:

La primera part de la guia consta dels coneixements bàsics i d’aproximació, anàlisi i gestió dels conflictes en general.

La segona part presenta els trets comuns d'aquestes organitzacions a partir dels seus punts forts i febles que facilitaran l'aplicació després dels coneixements sobre la gestió dels conflictes.

I la tercera part, presentació d'un seguit de casos de conflictes amb el seu corresponent diagnòstic i una proposta pràctica d’abordatge i gestió per a la seva resolució.




Xavier PastorXavier Pastor
Politòleg i conflictòleg. Professor i director del Postgrau de Resolució de Conflictes Públics i Mediació Comunitària de la Universitat de Girona (Fundació UdG). Consultor a la UOC en el Master i Postgrau de Conflictologia. Ha estat el Coordinador del Pla Nacional de l'Associacionisme i el Voluntariat. Ha gestionat la resolució de conflictes i processos de facilitació de solucions en diferents institucions públiques i entitats privades. És autor de diversos articles i llibres sobre la prevenció, gestió i resolució de conflictes.



Judith Morillas
Judith Morillas

Master en Conflictologia per la UOC. Actualment es tècnica de joventut de l'Ajuntament de Calella.





Cristina PerisCristina Peris
Sociòloga, especialitzada entorn la planificació i gestió de projectes, mètodes i tècniques per a l'estudi de la població i la immigració. Va impulsar i gestionar l'Observatori de la Ciutadania i Immigració de Sant Cugat del Vallès. Ha efectuat diverses col•laboracions amb entitats en diferents projectes. Actualment és tècnica de l'adminsitració local.






Araceli CrespoAraceli Crespo
Pedagoga i professional de la formació del voluntariat a les entitats, com a docent en cursos de monitors i directors de lleure infantil i juvenil, i després com a membre del departament de pedagogia de la Fundació Pere Tarrés. Tècnica d’associacionisme i voluntariat i Responsable del Pla de Formació del Voluntariat de la Generalitat de Catalunya.




 

04/11/2011
Xavier Pastor
Últimes Notícies

Amb el suport  
 
Col·labora:    

 
Ajuntament de Girona






 CNSA


 


 Consorci Acció Social de la Garrotxa