Titular notícies

Divendres 4 Novembre 2011
Xavier Pastor et al. Guia pràctica de la gestió de conflictes al teixit associatiu. Barcelona. Editorial Mediterrània i CONFAVC. 2008.

Guia PràcticaAquesta guia elaborada a partir d'estudis sobre el sector i a partir de conflictes que es pordueixen en les entitats sense afany de lucre, està dividida en 3 parts:

La primera part de la guia consta dels coneixements bàsics i d’aproximació, anàlisi i gestió dels conflictes en general.

La segona part presenta els trets comuns d'aquestes organitzacions a partir dels seus punts forts i febles que facilitaran l'aplicació després dels coneixements sobre la gestió dels conflictes.

I la tercera part, presentació d'un seguit de casos de conflictes amb el seu corresponent diagnòstic i una proposta pràctica d’abordatge i gestió per a la seva resolució.




Xavier PastorXavier Pastor
Politòleg i conflictòleg. Professor i director del Postgrau de Resolució de Conflictes Públics i Mediació Comunitària de la Universitat de Girona (Fundació UdG). Consultor a la UOC en el Master i Postgrau de Conflictologia. Ha estat el Coordinador del Pla Nacional de l'Associacionisme i el Voluntariat. Ha gestionat la resolució de conflictes i processos de facilitació de solucions en diferents institucions públiques i entitats privades. És autor de diversos articles i llibres sobre la prevenció, gestió i resolució de conflictes.



Judith Morillas
Judith Morillas

Master en Conflictologia per la UOC. Actualment es tècnica de joventut de l'Ajuntament de Calella.





Cristina PerisCristina Peris
Sociòloga, especialitzada entorn la planificació i gestió de projectes, mètodes i tècniques per a l'estudi de la població i la immigració. Va impulsar i gestionar l'Observatori de la Ciutadania i Immigració de Sant Cugat del Vallès. Ha efectuat diverses col•laboracions amb entitats en diferents projectes. Actualment és tècnica de l'adminsitració local.






Araceli CrespoAraceli Crespo
Pedagoga i professional de la formació del voluntariat a les entitats, com a docent en cursos de monitors i directors de lleure infantil i juvenil, i després com a membre del departament de pedagogia de la Fundació Pere Tarrés. Tècnica d’associacionisme i voluntariat i Responsable del Pla de Formació del Voluntariat de la Generalitat de Catalunya.




 

Diumenge 23 Octubre 2011
Johan Galtung. "Tras la violencia, 3R: reconstrucción, reconciliación, resolución. Afrontando los efectos visibles e invisibles de la guerra y la violencia". Bilbao, Bakeaz/Gernika Gogoratuz, 1998

Tras la violencia 3RAquest llibre, escrit per a després de la violència, ens indica que l'alto el foc, la treva, sent important, no ho és tot, si es pretén aconseguir la pau. Fins i tot que pot ser enganyós en la mesura que el “després de la violència” pot convertir-se fàcilment en “un abans d'una (nova) violència” si no s'entén que per sota de la violència visible i directa hi ha sempre violència estructural (conflicte, injustícia, contradicció) i una cultura de la violència o una violència cultural que no desapareixen mecànicament amb la signatura del tractat de pau i que poden seguir sent font de la violència visible.

La resposta que s'articula en aquest llibre se centra en les seves tres R: reconstrucció, reconciliació i resolució del conflicte. La reconstrucció anirà dirigida a afrontar els efectes de la violència directa, la reconciliació anirà dirigida a la violència cultural i la resolució a l'estructural.




Joan GaltungJohan Galtung
Politòleg noruec. Professor d'Estudis per a la Pau en diverses universitats i director de Transcend, xarxa internacional per a la pau i el desenvolupament (www.transcend.org). En 1959 va fundar l'Institut Internacional d'Investigació per a la Pau, a Oslo.
És un dels fundadors i protagonistes més importants de la investigació sobre la pau i els conflictes socials.



 

Dimecres 12 Octubre 2011
William Ury, Roger Fisher y Bruce Patton. Obtenga el Sí. El arte de negociar sin ceder. Barcelona. Gestión 2000. ISBN: 978-84-9875-107-9

Obtenga el SíEsta obra de referencia ha vendido cerca de ocho millones de ejemplares.

Sus autores son los responsables del Harvard Negotiation Project (Proyecto Harvard de Negociación), la principal referencia académica mundial en el estudio de la resolución de conflictos.

Obtenga el sí es un libro imprescindible para afrontar cualquier tipo de negociación, ya sea profesional o personal y contiene métodos, paso a paso, para lograr acuerdos en conflictos de cualquier índole: familiares, vecinales, empresariales, laborales e incluso políticos. Enseña a: discernir entre los problemas y los asuntos personales, centrarse en el interés mutuo, generar opiniones de consenso, superar puntos de vista muy discrepantes; y da respuestas a dudas que surjen en un procesos de negociación. ¿Qué pasa si la otra parte es más poderosa? ¿Qué sucede si no se presta a seguir el juego? ¿Cómo respondemos si utiliza trucos sucios?


William UryWilliam Ury
Cofundador y director asociado del Harvard Negotiation Project.  Ha ejercido de asesor y mediador en conflictos bélicos, políticos y empresariales en Oriente Medio, los Balcanes, la Unión Soviética y Venezuela. Ha sido asesor de la Casa Blanca, imparte conferencias en todo el mundo y colabora en The New York Times, el Financial Times y la BBC,entre otros.






Roger FisherRoger Fisher
Ocupa la cátedra Samuel Williston de la Facultad de Derecho de Harvard y ha sido cofundador y director del Harvard Negotiation Project. Es autor de varios de libros y miembro del consejo editorial de la Cambridge Review of International Affairs.






Bruce PattonBruce Patton
Fundó junto a Fisher y Ury el Harvard Negotiation Project, institución de la que fue director hasta el 2009. Es profesor de la Facultad de Derecho de Harvard y autor de numerosos libros y artículos sobre negociación.






 

Dimecres 12 Octubre 2011
Christopher Moore. El Proceso de Mediación. Métodos prácticos para la Resolución de Conflictos. Buenos Aires. Gránica. 1995.

El Proceso de MdiaciónEl llibre "El proceso de mediación" integra l'experiència personal i el treball d'investigació de l'autori respecte el procés mediador.

Aquest llibre vincula l'activitat de la mediació en l'àmbit més ampli de la resolució i la negociació de disputes i conflictes. També ofereix una seqüència molt detallada, per etapes, de l'activitat que les persones mediadores poden fer per auxiliar i ajudar a altres persones a obtenir acords.

En aquesta obra es planteja la mediació com a una extensió del procés de negociació. La comprensió del procés mediador, des d'aquest punt de vista, esdevé útil per a les persones que requereixen el coneixement de tècniques destinades a obtenir negociacions més eficients.






Christopher Moore
Christopher Moore és doctor en sociologia política a la Universitat de Nova Jersey. Ha estat consultor en la presa de decisions i gestor de conflictes amb vint anys d'experiències internacional com a mediador, facilitador, dissenyador de sistemes de resolució de conflictes en vint-i-un països d'Asia, d'Europa, d'Africa, a Sudamerica. Ha estat formador a la U.S. Federal Mediation and Conciliation Service and the American Arbitration Association.  Té diversos llibres i manuals de referència internacional escrits sobre la matèria.






Dimecres 28 Setembre 2011
Alfredo Pastor. "La ciencia humilde. Economía para ciudadanos". Barcelona. Normal Editorial. 2007. ISBN: 9788484329251

La Ciencia HumildeTeniendo en cuenta la situación de crisis en la que nos encontramos, la economía, si ha de ayudarnos a resolver los actuales conflictos, no puede ser una cuestión complicada que sólo comprendan los entendidos y estudiosos.

Este libro, explica con rigor y de una forma sencilla, los fenómenos económicos: el paro, la inflación, la política fiscal, el precio del dinero, los mercados, los tipos de interés, la política monetaria, el papel del Estado, la distribución mundial de la renta o la naturaleza de las leyes del mercado. Esos fenómenos que afectan y condicionan nuestras vidas todos los días del año.

De este modo el libro consigue explicar los temas que preocupan al ciudadano, esos términos que se repiten cada día en los informativos de televisión y en los periódicos, y lo hace de una forma amena, con un lenguaje sencillo y con muchos ejemplos que facilitan su comprensión.

 
Alfredo Pastor es Doctor en Economía, por la Universidad de Barcelona y por el Massachusetts Institute of Technology. Anteriormente ha sido decano de la China-Europe Business International Business School, Secetario de Estado de Economía, economista del banco mundial, Director General del INI, Presidente de Enher y Director del Instituto de la Empresa Familiar. En la actualidad es profesor ordinario del IESE y catedrático de Teoría Económica. También ocupa la Cátedra de España en la China-Europe International Business School (CEIBS).


Feed RSS de notícies

Amb el suport  
 
Col·labora:    

 
Ajuntament de Girona






 CNSA


 


 Consorci Acció Social de la Garrotxa